Groep aanmaken
Groep aanmaken

Groep aanmaken

In Siilo kun je 1-op-1 gesprekken voeren, maar je kunt ook groepsgesprekken starten. Dit is erg handig wanneer je de zorg voor een cliënt met andere betrokken zorgverleners (ook buiten jouw organisatie) wilt delen. Of voor het bespreken van casuïstiek met collega’s. Dit artikel laat je stap voor stap zien hoe je een cliënt-groep kunt aanmaken met als doel om samen te werken.

Voor je begint

👉
Vraag altijd om toestemming van de cliënt.

In onze regio betrekken we altijd 1 van de parkinson verpleegkundigen van de 5 ziekenhuizen bij het aanmaken van een cliënt-groep met betrokken zorgverleners in Siilo. Lees ook Waarom een Siilo groep?Waarom een Siilo groep?

Groep aanmaken

Bedenk wie betrokken is bij de zorg rondom jouw cliënt. De meerderheid van de zorgverleners in onze regio zijn lid van het Zorg voor Parkinson Siilo Netwerk en kun je direct vinden door te zoeken op discipline (bijv. ‘Ergotherapeut’) of op naam.

 1. Open Siilo
 2. Klik op de ronde knop met de plus:
 3. image
 4. Kies Nieuwe groep:
 5. image
 6. Selecteer de zorgverleners die je aan de groep wilt toevoegen. Gebruik hiervoor de zoekbalk:
4.1 Vul een naam in in de zoekbalk.
4.1 Vul een naam in in de zoekbalk.
4.2 Selecteer de persoon door op het rondje achter de naam aan te klikken. De persoon verschijnt nu bovenaan, samen met andere groepsdeelnemers.
4.2 Selecteer de persoon door op het rondje achter de naam aan te klikken. De persoon verschijnt nu bovenaan, samen met andere groepsdeelnemers.
Wist je dat je ook kunt zoeken op discipline, in plaats van naam? (Meer weten? Klik op het pijltje om deze tekst uit te klappen)
 1. Klik rechtsboven op Volgende
 2. image
 3. Vul bij Groepsnaam de voorletter, achternaam en geboortedatum van de cliënt in:
 4. 👉
  Gebruik steeds dezelfde volgorde en structuur voor de groepsnaam, zodat iedereen de groep makkelijk terug kan vinden: Voorletter Achternaam 00-00-0000
  Door de voorletter, achternaam en de geboortedatum in te vullen, kun je de groep op een later moment beter terugvinden in je lijst met gesprekken.
  Door de voorletter, achternaam en de geboortedatum in te vullen, kun je de groep op een later moment beter terugvinden in je lijst met gesprekken.

  Meer weten over zoeken binnen Siilo? Lees Groepen doorzoekenGroepen doorzoeken

 5. Voeg eventueel een Omschrijving toe aan de groep (optioneel)
 6. Voorbeeld omschrijving (klik op het pijltje om te openen):
 7. Klik rechtsboven op Maak
 8. image
 9. De groep is aangemaakt.
 10. Introduceer het doel van de groep en de regionale werkwijze.
  1. Voorbeeld bericht (om te kopieren):
  2. Ha collega's,

   Wij zijn allemaal betrokken bij bovenstaande patiënt, daarom neem ik het initiatief om deze Siilo-groep aan te maken. Voor onderlinge communicatie in deze groep: lees de ‘regionale werkwijze’ (4 min), zo werken we samen op een duidelijke en efficiënte manier. https://bit.ly/regionale-werkwijze. Voor vragen, meer informatie of feedback kun je via Siilo contact opnemen met Femke Roozen of Veerle Zeller. Zij ondersteunen ons bij het gebruik van Siilo-groepen en de regionale werkwijze. Mijn vraag aan jullie: Is de groep zo compleet? Graag ontvang ik een reactie op dit bericht.

 11. Dan nog 1 laatste stap: Pas de instellingen aan voor Gesprek bewaren.
  1. Klik op de Groepsnaam om naar het Groepsprofiel te gaan
  2. Scroll naar beneden en klik op Gesprek bewaren, zodat je alle berichtjes terug kan blijven lezen op een later moment:
  3. b. Klik op de toggle om Gesprek bewaren in te schakelen
   b. Klik op de toggle om Gesprek bewaren in te schakelen
 12. In de lijst met jouw gesprekken staat nu een oranje pijltje bij de groepsnaam: de berichten in deze cliënt-groep worden bewaard. Je bent klaar!

Informatie delen in de groep

Bedenk dat niet alle informatie relevant is voor iedereen in de groep. Bekijk onderstaande tips om op een efficiënte manier te communiceren met andere zorgverleners in een groep.

Tips

👉