In Siilo kun je 1-op-1 gesprekken voeren, maar je kunt ook groepsgesprekken starten. Dit is erg handig wanneer je de zorg voor een cliënt met andere betrokken zorgverleners (ook buiten jouw organisatie) wilt delen. Of voor het bespreken van casuïstiek met collega’s. Dit artikel laat je stap voor stap zien hoe je een cliënt-groep kunt aanmaken met als doel om samen te werken.
Voor je begint
In onze regio betrekken we altijd 1 van de parkinson verpleegkundigen van de 5 ziekenhuizen bij het aanmaken van een cliënt-groep met betrokken zorgverleners in Siilo. Lees ook Waarom een Siilo groep?
Groep aanmaken
Bedenk wie betrokken is bij de zorg rondom jouw cliënt. De meerderheid van de zorgverleners in onze regio zijn lid van het Zorg voor Parkinson Siilo Netwerk en kun je direct vinden door te zoeken op discipline (bijv. ‘Ergotherapeut’) of op naam.
- Open Siilo
- Klik op de ronde knop met de plus:
- Kies Nieuwe groep:
- Selecteer de zorgverleners die je aan de groep wilt toevoegen. Gebruik hiervoor de zoekbalk:
- Klik rechtsboven op Volgende
- Vul bij Groepsnaam de voorletter, achternaam en geboortedatum van de cliënt in:
- Voeg eventueel een Omschrijving toe aan de groep (optioneel)
- Klik rechtsboven op Maak
- De groep is aangemaakt.
- Introduceer het doel van de groep en de regionale werkwijze.
- Voorbeeld bericht (om te kopieren):
- Dan nog 1 laatste stap: Pas de instellingen aan voor Gesprek bewaren.
- Klik op de Groepsnaam om naar het Groepsprofiel te gaan
- Scroll naar beneden en klik op Gesprek bewaren, zodat je alle berichtjes terug kan blijven lezen op een later moment:
- In de lijst met jouw gesprekken staat nu een oranje pijltje bij de groepsnaam: de berichten in deze cliënt-groep worden bewaard. Je bent klaar!
Meer weten over zoeken binnen Siilo? Lees Groepen doorzoeken
Ha collega's,
Wij zijn allemaal betrokken bij bovenstaande patiënt, daarom neem ik het initiatief om deze Siilo-groep aan te maken. Voor onderlinge communicatie in deze groep: lees de ‘regionale werkwijze’ (4 min), zo werken we samen op een duidelijke en efficiënte manier. https://bit.ly/regionale-werkwijze. Voor vragen, meer informatie of feedback kun je via Siilo contact opnemen met Femke Roozen of Veerle Zeller. Zij ondersteunen ons bij het gebruik van Siilo-groepen en de regionale werkwijze. Mijn vraag aan jullie: Is de groep zo compleet? Graag ontvang ik een reactie op dit bericht.
Informatie delen in de groep
Bedenk dat niet alle informatie relevant is voor iedereen in de groep. Bekijk onderstaande tips om op een efficiënte manier te communiceren met andere zorgverleners in een groep.