Afwezigheidsmelding

In Siilo kun je een afwezigheidsmelding instellen. Dit artikel beschrijft hoe je dit kunt doen, wat anderen daarvan merken, wat we in onze regio hierover afspreken en waarom je ook je profielafbeelding moet wijzigen.

Afwezigheidsmelding instellen

1. Open Siilo
  2. Klik rechts onderin op Profiel
image
  1. Klik op Kies status
image
  1. Klik op Niet beschikbaar
image
  1. Geef aan hoe lang je niet beschikbaar bent
👉
Je hebt de keuze uit 30 minuten, 1 uur, 2 uur, 4 uur en aangepast. Kies voor aangepast om precies aan te geven van wanneer tot wanneer je niet beschikbaar bent.
  1. Klik op de tekst Ik ben nu niet beschikbaar om de tekst die mensen zien wanneer ze je een bericht sturen tijdens je afwezigheid aan te passen.
image
  1. Klik op Klaar om jouw ‘Niet beschikbaar’ status in te stellen

Gevolgen van ‘Status: Niet beschikbaar’

Wanneer jouw status staat ingesteld op Niet beschikbaar houdt dat het volgende in:

• Je krijgt geen notificaties van nieuwe berichten.
  • Mensen die jou een bericht sturen krijgen automatisch de standaard melding ‘Ik ben nu niet beschikbaar’ of een door jou zelf ingestelde melding te zien.
  • Wanneer jij iemand anders een bericht stuurt krijg je een melding dat jouw status ‘Niet beschikbaar’ is en of je deze wil aanpassen.
👉
Let op! In groepen wordt je afwezigheidsmelding niet getoond. Pas daarom je profielafbeelding aan.

Profielafbeelding aanpassen

In een groepsgesprek wordt de afwezigheidsmelding op dit moment helaas niet getoond. Om die reden kun je het beste ook je profielafbeelding aanpassen, zodat anderen zien of ze op een reactie kunnen rekenen.

💡
Download hier een ‘Out of office’- profielafbeelding (klik en sla op):
Out of office afbeelding.png70.8KB
  1. Ga naar Profiel
  2. Klik op het pennetje om de huidige afbeelding te wijzigen
  3. Selecteer bovenstaande afbeelding
  4. Klik op Bewaren